Schrijft de dokter je binnenkort een app voor? (LegalNews.be)

Auteur: LegalNews.be

Publicatiedatum: 11/09/2019

Op de website van minister Maggie De Block wordt medegedeeld dat een app in de toekomst een onderdeel kan zijn van een zorgpakket. Het is de bedoeling dat de arts, verpleegkundige of andere hulpverlener die app “meegeeft” als onderdeel van je zorgen. Het is de bedoeling dat nog dit jaar de eerste apps gefinancierd worden. Daar zal onder andere een app tussen zitten om hartritmestoornissen te meten. Op termijn zal die app oudere technologieën zoals een holter (apparaat om je hartritme op te volgen) vervangen.

Meer info op de website van Maggie De Block

Studiedag ’Medisch en gezondheidsrecht: actualia’ op donderdag 3 oktober 2019 in Sint-Niklaas

Op donderdagvoormiddag 3 oktober 2019 zal mevr. Griet Verhenneman (Data Protection Officer UZ Leuven/affiliated researcher KU Leuven – CiTiP) de privacy-aspecten van gezondheidsgegevens behandelen tijdens de ochtendsessie van de studiedag. Mr. Ruben Roex (time.lex) behandelt die ochtend eerst de impact voor zorginstellingen zoals ziekenhuizen en zorgaanbieders van de Netwerk- en Informatiebeveiligingswet (NIS-wet) van 7 april 2019.

In de namiddag zullen Prof. dr. Nils Broeckx (advocaat Dewallens & partners/docent medisch recht UAntwerpen) en Prof. dr. Christophe Lemmens (advocaat Dewallens & partners/gastprofessor Ahlec leerstoel UAntwerpen) eerst een analyse maken van het gebruik van artificiële intelligentie in de gezondheidszorg en wat dit tot gevolg heeft inzake GDPR en aansprakelijkheid en in een tweede gedeelte een eerste overzicht geven van de rechtspraak van het Fonds Medische Ongevallen.

Apart inschrijven voor de twee sessies is mogelijk.

Meer info over deze studiedag