Woninghuur in Vlaanderen en Brussel:
het antwoord op 25 praktijkvragen

Mr. Ulrike Beuselinck en mr. Koen De Puydt (Seeds of Law)

Webinar op dinsdag 27 augustus 2024

Tax Shelter. Geactualiseerde versie van de documentatiemap voorgesteld door Fisconetplus op 4 september 2023 (LegalNews)

Auteur: Marc Vandecasteele (LegalNews)

Het team informatiemonitoring van Fisconetplus heeft op 4 september 2023 de geactualiseerde versie van de documentatiemap Tax Shelter voorgesteld.

Tax Shelter verwijst naar de verschillende regelingen die elk een belastingvoordeel kunnen opleveren.

De oudste is Tax Shelter voor de productie van audiovisuele werken, die werd uitgebreid naar podiumwerken en vervolgens naar de game-industrie. Ondernemingen die een deel van hun belastbare winst in dergelijke werken investeren, krijgen onder bepaalde voorwaarden een belastingvrijstelling.

Er bestaat ook een Tax Shelter voor startende ondernemingen of groeibedrijven. Deze kan recht geven op een belastingvermindering bij het verwerven van nieuwe aandelen of deelname in startende ondernemingen of groeibedrijven.

De COVID-19 Tax Shelter is een tijdelijke maatregel die recht geeft op een belastingvermindering in de personenbelasting voor de verwerving van nieuwe aandelen van ondernemingen met een sterke daling van hun omzet als gevolg van de COVID-19-pandemie.

De documentatiemap biedt informatie vanuit onder meer de wetgeving, de rechtspraak, de parlementaire vragen en de rulings en daarnaast vindt u een lijst van boeken en artikels waarmee u zich verder kunt verdiepen in dit onderwerp.

Meer informatie 

» Bekijk alle artikels: Successie & Vermogen