Vereffening-verdeling van nalatenschappen:
16 probleemstellingen

Mr. Nathalie Labeeuw (Cazimir)

Webinar op vrijdag 26 april 2024


Consumentenbescherming bij de verwerving
van financiële diensten: de laatste ontwikkelingen (optioneel met handboek)

Prof. dr. Reinhard Steennot (UGent)

Webinar op donderdag 30 mei 2024


Woninghuur in Vlaanderen en Brussel:
het antwoord op 25 praktijkvragen

Mr. Ulrike Beuselinck en mr. Koen De Puydt (Seeds of Law)

Webinar op dinsdag 27 augustus 2024

Het verlenen van beleggingsdiensten en verrichten van beleggingsactiviteiten in België, na inwerkingtreding van Brexit (FSMA)

Auteur: FSMA

Publicatiedatum: 21/02/2019

Mededeling over het verlenen van beleggingsdiensten en het verrichten van beleggingsactiviteiten in België, na de inwerkingtreding van de Brexit, door ondernemingen die onder het recht van het Verenigd Koninkrijk ressorteren.

Deze mededeling strekt ertoe:

  • de regeling te beschrijven die, na de Brexit, in België van toepassing zal zijn op de beleggingsondernemingen die onder het recht van het Verenigd Koninkrijk of van Gibraltar ressorteren;
  • de impact te onderzoeken die de Brexit zal hebben op de continuïteit van de lopende overeenkomsten die beleggingsondernemingen die onder het recht van het Verenigd Koninkrijk of van Gibraltar ressorteren, in België hebben gesloten. Deze mededeling behandelt deze problematiek vanuit administratiefrechtelijk oogpunt, i.e. vanuit het oogpunt van de impact die het verlies van het Europees paspoort heeft op de mogelijkheid – voor beleggingsondernemingen die onder het recht van het Verenigd Koninkrijk of van Gibraltar ressorteren en in België geen activiteiten meer zouden mogen verrichten – om de uitvoering van dergelijke overeenkomsten voort te zetten.

Lees hier de mededeling

» Bekijk alle artikels: Successie & Vermogen