Stemming over de “coördinatie van de socialezekerheidsstelsels” door Europees Parlement voorlopig afgeblazen (LegalNews.be)

Auteur: LegalNews.be

Publicatiedatum: 22/04/2019

Het Europees Parlement heeft de stemming over de “coördinatie van de socialezekerheidsstelsels” voorlopig afgeblazen. Het volgende Parlement zal zich hier opnieuw over moeten buigen.

In een procedurestemming besloten de Europarlementariërs met 291 stemmen voor, 284 tegen en bij 6 onthoudingen dat er meer tijd nodig was voor een degelijke wetgeving, die onder meer voorziet in de overdraagbaarheid van werkloosheidsuitkeringen naar een ander EU-land.
Waar dit mogelijk en nuttig is, wordt het verder preciseren van sommige bepalingen en het vastleggen van modelformulieren gedelegeerd aan de Koning.

Lees hier het Persbericht van 18 april 2019

Jaarlijkse themadag ‘Grensoverschrijdende tewerkstelling’

Op 14 juni 2019 organiseert LegalNews.be de jaarlijkse themadag ‘Grensoverschrijdende tewerkstelling’ (incl. twee boeken Larcier en Intersentia) met keuze uit een plenaire sessie door dhr. Bruno De Pauw (adviseur-generaal Directie Internationale Betrekkingen RSZ) over ‘Sociale zekerheid en Limosa: de laatste ontwikkelingen’ en 6 andere sessies (mogelijkheid om in totaal 2 of 4 sessies te volgen).