Vakantiedagen en het arbeidsrecht

Mr. Kato Aerts en mr. Sarah Witvrouw (Lydian)

Webinar op dinsdag 11 juni 2024


HR-aspecten bij M&A transacties

Mr. Nele Van Kerrebroeck (Linklaters)

Webinar op donderdag 16 mei 2024


Tewerkstelling van buitenlandse werknemers:
nakende ingrijpende wijzigingen

Mr. Sophie Maes en mr. Simon Albers (Claeys & Engels)

Webinar op donderdag 25 april 2024


Het nieuwe Boek 6:
de impact op de werkvloer

Mr. Chris Persyn (Cautius)

Webinar op donderdag 4 juli 2024


Intellectuele eigendomsrechten in de onderneming:
wie is eigenaar van door werknemers en dienstverleners ontwikkelde creaties?

Dr. Nele Somers (ARTES) en mr. Veerle Scheys (Mploy)

Webinar op dinsdag 23 april 2024

Kunnen zijn wie je bent, ook op de werkvloer (Gevaco Advocaten)

Auteur: Kato Laeremans (Gevaco Advocaten)

Acties zoals de warmste week brengen het welzijn van ieder van ons onder de aandacht. Ook op de werkvloer is het van belang je goed te voelen tussen jouw collega’s. Een werkgever werd onlangs voor de Franstalige Correctionele Rechtbank te Brussel strafrechtelijk vervolgd wegens het gebrek aan voldoende preventiemaatregelen omtrent het psychosociaal welzijn van zijn werknemers.

In voorliggend geval trokken de vakbondsafgevaardigden van de betreffende werkgever reeds in 2016 aan de alarmbel. Pesterijen, racisme, seksisme, hoge werklast en feiten van laster en eerroof werden aangekaart en er werd aangedrongen op de uitvoering van een psychosociale risicoanalyse. Tijdens een vergadering van het CPBW en met het personeel kwam de situatie eveneens ter sprake.

Daarnaast kwam UNIA tussen.  UNIA diende een klacht in bij de arbeidsauditeur omwille van verschillende discriminerende gedragingen die gesteld werden ten opzichte van de werknemers. Tegelijkertijd maakte de Brusselse Vereniging voor Welzijn op het Werk een verslag over de problematiek, waarin tevens een aantal voorstellen werden gedaan met maatregelen tot verbetering.

De situatie bereikte evenwel een triest dieptepunt met de zelfdoding van een van de werknemers tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid.

De rechtbank benadrukt in het vonnis dat de werkgever niet passief mag afwachten tot de preventie-adviseur en de vertrouwenspersoon in een bedrijf actie ondernemen, maar eerder actief moet zoeken naar een oplossing voor het probleem. Het strafdossier toonde duidelijk aan dat de werkgever op de hoogte was van de problemen, maar geen enkel initiatief ondernam om het welzijn van de werknemers te verbeteren. De rechtbank achtte de ten laste gelegde feiten dan ook bewezen en sprak een veroordeling uit ten aanzien van de werkgever.

Het vonnis is bijzonder, aangezien de verplichtingen van een werkgever om te waken over het psychosociaal welzijn zelden strafrechtelijk aan de kaak worden gesteld in België.

De uitspraak nodigt werkgevers uit om voldoende alert te zijn en de nodige maatregelen te treffen teneinde het fysiek en mentaal welzijn van haar werknemers te waarborgen zoals voorzien door de welzijnswetgeving.

Bron: Gevaco Advocaten

» Bekijk alle artikels: Arbeid & Sociale zekerheid