Handelspraktijken en consumentenbescherming:
recente topics onder de loep

Dr. Stijn Claeys en mr. Arne Baert (Racine)

Webinar op vrijdag 30 augustus 2024

Toeristische logies: Exploitatie- en Brandveiligheidsbesluit aangepast. Besluit van de Vlaamse regering van 23 december 2022 gepubliceerd in het Staatsblad van 31 augustus 2023 (LegalNews)

Auteur: Marc Vandecasteele (LegalNews)

Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering definitief enkele besluiten rond het toeristische logies gewijzigd: zo wordt het ‘Exploitatiebesluit toeristische logies’ en het ‘Brandveiligheidsbesluit toeristische logies’ aangepast. Op basis van een evaluatie van de huidige toeristische uitbatingsvoorwaarden en de specifieke brandveiligheidsnormen waaraan een toeristische logiesuitbating moet voldoen, en in samenspraak met de brede logiessector en brandveiligheidsdeskundigen, worden de voorwaarden en procedures aangepast en geactualiseerd. Deze wijzigingen kaderen in het streven naar administratieve eenvoud en maximale ruimte voor creatief en innovatief ondernemen in de sector.

Lees het Besluit van de Vlaamse Regering 

Lees ook het artikel Toeristische logies, in het bijzonder jeugdverblijven. Besluit van de Vlaamse regering van 7 juli 2023 gepubliceerd in het Staatsblad van 18 augustus 2023(LegalNews)

» Bekijk alle artikels: Handel & Consument