>>>Online vastgoed kopen en verkopen kan vanaf nu via Biddit.be, een initiatief van de Federatie van het Notariaat (LegalNews.be)

Online vastgoed kopen en verkopen kan vanaf nu via Biddit.be, een initiatief van de Federatie van het Notariaat (LegalNews.be)

Auteur: LegalNews.be

Publicatiedatum: 11/05/2018

Hoe verkoopt de online verkoop?

Een woning kopen via www.biddit.be is eenvoudig. Je weet meteen in welke prijscategorie een woning valt, want bij elk aanbod staat een startprijs. Een bod uitbrengen kan via je laptop, met behulp van je eID-kaart, of via je mobiel toestel, met de app Itsme. Bieden kan manueel, of automatisch tot een maximumbedrag dat je vooraf bepaald hebt en alleen jij kent.

De online verkoop is bijzonder transparant: elk bod dat wordt uitgebracht is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is ook duidelijk aangeven en bedraagt 8 dagen. Eens die periode voorbij, weet je meteen of je de hoogste bieder bent. In dat geval zal de notaris je contacteren om de verkoop te finaliseren.

Waarom is dit veel sneller dan een klassieke verkoop?

Je kan in een paar weken tijd eigenaar worden van een woning, dus een pak sneller dan bij een klassieke verkoop, waar er 3 à 4 maanden zitten tussen de verkoopovereenkomst en de akte.

Bij de online verkoop zal de notaris immers alle controles vooraf hebben afgerond, zodat je als koper én als verkoper meteen weet waar je aan toe bent.

Is een bod bindend?

Elk bod is bindend, dus niet vrijblijvend: de notaris kent elke bieder en elk bod dat hij/zij doet is bindend.

Potentiële kopers bereiden zich dus best goed voor: een bezoek aan de woning, opstellen van een  beschikbare budget, contactneming met de bank indien er een lening nodig is. Er is tijd genoeg: tussen de publicatie van een vastgoedaanbieding en het afsluiten van de biedingen, zit gemiddeld zo’n 6 weken.

Meer info: www.biddit.be

2018-05-11T08:53:37+00:00 11 mei 2018|Categories: Burgerlijk recht - Verbintenissen- en zakenrecht|