>Voeg code toe voor de </head> tag.GDPR

Belgian Data Protection Authority – again – imposes GDPR fines on public officers (Loyens & Loeff)

Author: Stéphanie De Smedt (Loyens & Loeff) Publication date: 03/12/2019 The Belgian Data Protection Authority (BDPA) is slowly but steadily becoming more active in enforcing the EU General Data Protection Regulation (GDPR). Just like the very first GDPR fine that was imposed in Belgium (see below), the most recent fines are

2019-12-11T11:10:30+00:00 11 december 2019|Categories: Privacy recht|Tags: , , |

Webshops hebben geen toestemming nodig om contact- en verzendgegevens te verwerken onder GDPR (Sirius Legal)

Auteur: Bart Van den Brande (Sirius Legal) Publicatiedatum: 26/11/2019 Als webshop heb je persoonsgegevens van je klanten nodig.  Wie schoenen online verkoopt heeft een verzendadres nodig. Schoenen wandelen immers, ondanks alle dure technologie, nog steeds niet op eigen houtje tot bij de klant.  Een hardnekkig misverstand sinds de intrede van GDPR nu

2019-12-07T15:13:06+00:00 10 december 2019|Categories: Handelsrecht Privacy recht|Tags: , , |

German real estate company fined 14.5 million EUR for storing all personal data of tenants indefinitely in an archive system (Timelex)

Author: Frederic Debusseré (Timelex) Publication date: 11/11/2019 On 30 October 2019, the Berlin Data Protection Authority (DPA) issued a big fine of 14.5 million EUR against Deutsche Wohnen SE, a German publicly listed real estate company with more than 160,000 apartments in its portfolio, for storing all personal data of its tenants

2019-12-02T10:40:03+00:00 23 november 2019|Categories: Privacy recht|Tags: , , |

Checklist: GDPR en de organisatie van de sociale verkiezingen 2020 (Lydian)

Auteur: Lydian Publicatiedatum: 22/10/2019 In het kader van de sociale verkiezingen worden tal van (gevoelige) persoonsgegevens van werknemers verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de kandidaten- of kiezerslijsten, de stembiljetten, lijsten leidinggevend personeel. Deze persoonsgegevens moeten verwerkt worden in lijn met de regels van de GDPR. Omdat de sociale verkiezingen van 2020

2019-11-01T13:12:08+00:00 9 november 2019|Categories: Arbeidsrecht Privacy recht|Tags: , , , |

Shadow-IT en GDPR: neem tijdig de juiste technische en organisatorische maatregelen (Sirius Legal)

Auteur: Roeland Lembrechts (Sirius Legal) Publicatiedatum: 22/10/2019 Op 10 september 2019 heeft de Poolse Gegevensbeschermingsautoriteit een monsterboete van 645.000 Euro opgelegd aan morele.net ten gevolge van een cyberaanval. Deze aanval was oorzaak van een datalek van gegevens van 2.200.000 personen. De beschermingsautoriteit verweet morele.net dat zij geen aangepaste maatregelen had genomen

2019-10-26T08:36:38+00:00 29 oktober 2019|Categories: Informaticarecht Privacy recht|Tags: , , , |

Toestemming voor cookies : Het Hof van Justitie spreekt zich uit! (Claeys & Engels)

Auteur: Claeys & Engels Publicatiedatum: 09/10/2019 In een arrest van 1 oktober 2019 heeft het Hof van Justitie geoordeeld dat de toestemming voor cookies een actieve handeling van de gebruikers veronderstelt. Standaard aangevinkte selectievakjes zijn bijgevolg niet toegelaten. Verder moeten website beheerders onder meer ook informatie verstrekken over de eventuele ontvangers

2019-10-14T13:08:52+00:00 14 oktober 2019|Categories: Privacy recht|Tags: , , , |

Export van persoonsgegevens na de Brexit: de klok tikt… (Sirius Legal)

Auteur: Bart Van den Brande (Sirius Legal) Publicatiedatum: 26/09/2019 De Brexit nadert dag na dag en alles wijst erop dat het Verenigd Koninkrijk op 1 november 2019 definitief en zonder akkoord de Europese Unie zal verlaten.  Persoonsgegevens uitwisselen met het Verenigd Koninkrijk wordt dan plots heel wat moeilijker, zoals we vorig jaar

2019-10-01T11:36:39+00:00 3 oktober 2019|Categories: Privacy recht|Tags: , , , |

GDPR – Welke impact kan Brexit op uw onderneming hebben? Welke maatregelen kan u nemen? (VDV Advocaten)

Auteur: Maarten Verhaghe (VDV Advocaten) Publicatiedatum: 25/09/2019 Sedert het interview van de kersvers verkozen eerste minister van het Verenigd Koninkrijk en de laatste nieuwsberichten lijkt een harde Brexit of no-deal opnieuw een realiteit. Als onderneming is het belangrijk om hierop voorbereid te zijn. De GDPR heeft een complex territoriaal toepassingsgebied.

2019-09-25T14:20:48+00:00 26 september 2019|Categories: Privacy recht|Tags: , , , |

Boetes als je wél toestemming vraagt aan je personeel? Gekker hoeft het niet met die GDPR (Sirius Legal)

Auteur: Bart Van den Brande (Sirius Legal) Publicatiedatum: 19/09/2019 Wie personeel in dienst heeft, moet personeelsdossiers bijhouden.  Contactgegevens van personeelsleden, sociale zekerheidsgegevens, bankrekeningnummer, evaluaties, misschien ook een foto voor op het intranet of op de bedrijfswebsite en wie weet zelfs een vingerafdruk of gezichtsscan voor de toegangscontrole.  Maar persoonsgegevens verwerken onder GDPR kan

2019-09-20T14:14:47+00:00 20 september 2019|Categories: Arbeidsrecht Privacy recht|Tags: , , |

De Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) richt haar pijlen nu ook op de ziekenhuis- en zorgsector, met aanzienlijke sancties – van 460.000 euro en meer(!) – tot gevolg! (GD&A Advocaten)

Auteurs: Bert De Keyser, Willem Mariën, Wouter Rubens en Anse Speetjens (GD&A Advocaten) Publicatiedatum: 02/08/2019 Gedurende het eerste bestaansjaar van de GDPR, werden geen hoge boetes opgelegd door de toezichthoudende autoriteiten. Die 'warming-up' periode lijkt definitief te zijn verstreken. Na enkele ondernemingen, burgemeesters, FOD's, ... is nu ook de ziekenhuis- en zorgsector

2019-09-09T18:47:13+00:00 12 september 2019|Categories: Medisch recht Privacy recht|Tags: , |