>>>‘Corona tax shelter’: belastingvermindering van 20% indien u investeert in ondernemingen met omzetverlies (Vandelanotte)

‘Corona tax shelter’: belastingvermindering van 20% indien u investeert in ondernemingen met omzetverlies (Vandelanotte)

Auteur: Julie Vantomme (Vandelanotte)

Publicatiedatum: 24/07/2020

Ten gevolge van de COVID-19-pandemie hebben heel wat kmo-vennootschappen hun omzet sterk zien dalen. Hierdoor kunnen zij genoodzaakt zijn om bijkomende financiële middelen aan te trekken. Om belastingplichtigen aan te moedigen om in te schrijven op de kapitaalsverhogingen van deze vennootschappen, voorziet de regering tijdelijk in een belastingvermindering van 20% in de personenbelasting (hierna de ‘corona tax shelter’ genoemd).

Tijdelijke uitbreiding tax shelter

Net als bij de tax shelter voor startende ondernemingen en groeibedrijven worden enkele vennootschappen uitdrukkelijk uitgesloten van de gunstregeling. Zo krijgt u bijvoorbeeld geen belastingvermindering indien u aandelen verwerft van beursgenoteerde vennootschappen, managementvennootschappen en bepaalde vastgoedvennootschappen.

Cumul mogelijk
Ook voor bedrijfsleiders
Belastingvermindering van 20% op € 100.000

Lees hier het originele artikel

2020-08-10T16:33:57+00:00 10 augustus 2020|Categories: Directe belastingen|Tags: , , |