>, Registratie schenk- en erfbelasting>Studienamiddag ‘Vermogensstructurering via levensverzekeringen : actualia’
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Studienamiddag ‘Vermogensstructurering via levensverzekeringen : actualia’

22 mei 2018 | 13:30 - 17:00

 

LegalNews.be, in samenwerking met M&D Seminars

De hervorming van het erfrecht en van het huwelijksvermogensrecht hebben een niet onbelangrijke impact op levensverzekeringen.

Zo heeft de hervorming van het erfrecht de inbrengregels op levensverzekeringen hertekend.

Wat het huwelijksvermogensrechtelijk statuut van individuele levensverzekeringen betreft, worden er in de komende wetgeving verschillende hypothesen opgenomen naargelang het ogenblik van de uitkering (gemeenschappelijk, eigen mits vergoeding, eigen zonder vergoeding).

Voorts behandelt het seminarie de laatste ontwikkelingen inzake de toepassing van de erfbelasting in de verschillende gewesten op het vlak van de verzekeringsgift, beleggingsverzekeringen op twee hoofden (aanwas), levensverzekeringen die verder lopen op naam van de overlevende echtgenoten, enz.

Spreker: De heer Paul Van Eesbeeck (Juridisch adviseur – Vennoot, Vereycken & Vereycken Legal)

Een greep uit de thema’s die aan bod komen:

  • Het huidige vermoeden dat de aanduiding van de begunstigde met vrijstelling van inbreng is gebeurd, wordt door het nieuwe erfrecht omgewoeld: zowel de nieuwe regeling als dusdanig als diens werking in de tijd roepen vragen op.
  • Wat wordt het huwelijksvermogensrechtelijk statuut van individuele levensverzekeringen? Analyse van de verschillende hypothesen naargelang het ogenblik van het sluiten van de polis en diens uitkering. Heeft de nieuwe wetgeving ook fiscale uitlopers?
  • Bieden de nieuwe Vlaamse regels inzake generatiesprong ook opportuniteiten in de sfeer van de beleggingsverzekeringen, meer specifiek in geval van weigering van de begunstiging?
  • Wat zijn de laatste ontwikkelingen inzake de toepassing van de erfbelasting in de verschillende gewesten op het vlak van de verzekeringsgift en de beleggingsverzekeringen op twee hoofden (aanwas)?
  • Hoe positioneert een tak 23-beleggingsverzekering zich tegenover een bevek op het vlak van de roerende fiscaliteit?

Meer informatie & inschrijven