>>Studienamiddag ‘Verkeersrecht: actualia inzake verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht’
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Studienamiddag ‘Verkeersrecht: actualia inzake verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht’

28 maart | 13:30 - 17:30

 

LegalNews.be en Larcier organiseren samen de Studienamiddag ‘Verkeersrecht: actualia inzake verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht’.

Tijdens deze studienamiddag wordt een overzicht gegeven van een aantal belangrijke gerechtelijke beslissingen, welke een impact hebben inzake verkeersrecht en een must zijn voor elke praktijkjurist die met deze materie wordt geconfronteerd. Bovendien is de materie bestendig in evolutie, zoals blijkt uit de twee recente arresten van het Grondwettelijk Hof van 6 december 2018, waarbij het Hof van oordeel is dat voor ongevallen die dateren van voor 22 juni 2017 de schade aan de wagen van de potentieel aansprakelijke eigenaar toch vergoed moet worden door de eigen WAM-verzekeraar en dit op grond van art 19bis11§2 WAM.

Elke deelnemer aan deze studienamiddag krijgt naar keuze het Wetboek ‘Verzekeringen 2018 of het ‘Themanummer WAM van RABG’ als documentatie.

Spreker:

Stéphane VEREECKEN, advocaat-vennoot Charlier Advocaten en praktijkassistent vakgroep burgerlijk recht UGent

Programma:

Selectie van diverse topics binnen het aansprakelijkheidsrecht aan de hand van recente arresten van het Hof van Cassatie, het Grondwettelijk Hof en het Hof van Justitie:

  • Bespreking van de verschillende topics, aangestuurd vanuit ruime belangstelling voor het verzekeringsrecht en verkeersaansprakelijkheidsrecht:
  • Toepassingen inzake art 29bis WAM
  • Art 19bis 11 §1-§2 WAM (nu art.29ter WAM)

Varia

Meer informatie & inschrijven