>, Verzekeringsrecht>Studiedag ‘Vastgoedverwerving’
Laden Evenementen

Studiedag ‘Vastgoedverwerving’

5 mei | 09:30 - 17:00

Deze studiedag is een samenwerking tussen LegalNews.be en Intersentia.

In de ochtendsessie wordt uitvoerig stilgestaan bij het antwoord op de vraag: is het in een concreet dossier aangewezen om bij de verwerving van een onroerend goed een vennootschap te betrekken? En zo ja, hoe doe je dat dan?

Bij de beoordeling hiervan komen uiteenlopende vragen aan bod, zowel van fiscale als juridische, financiële en andere aard, en met relevantie op korte, middellange en lange termijn.

Spreker Filip Mees zet voor u de voor- en nadelen van het werken met resp. zonder een vennootschap op een rij. Tevens wordt dieper ingegaan op de vraag naar de ideale constructie wanneer effectief tot uitvoering wordt beslist.

Aan de hand van een praktisch werkdocument/checklist en vanuit jarenlange ervaring in vele concrete dossiers wordt een beoordelingssysteem uitgewerkt dat toelaat een antwoord te bieden voor concrete dossiers.

In de namiddagsessie gaat alle aandacht naar de zoektocht naar alternatieve financieringstechnieken voor vastgoedprojecten tengevolge de afbrokkeling van de klassieke fiscale tegemoetkomingen voor het woonkrediet (cf. afschaffing van de woonbonus) en de optie om mogelijke fiscale discussies bij vastgoedverwerving met privatieve bestemming via de vennootschap (zogeheten ‘vruchtgebruikconstructies’) absoluut te willen uitsluiten.

Zo heeft de ‘vastgoeddimensie’ van de tweede pensioenpijler (groepsverzekering, IPT-verzekering, VAPZ) extra wind in de zeilen gekregen. Door de opname van een voorschot en/of door het pensioenkapitaal te laten dienen om een aflossingsvrije lening terug te betalen kan het pensioenplan al tijdens de actieve loopbaan van de aangeslotene aangesproken worden om er in een fiscaalvriendelijke omgeving vastgoedprojecten mee te financieren. Spreker Paul Van Eesbeeck heeft over deze materie een gloednieuw boek geschreven (verschijnt maart 2020), dat deelnemers aan gunsttarief kunnen aanschaffen.

Sprekers
  • Dhr. Filip Mees, belastingconsulent FMC en TeamAccount docent vennootschapsbelasting
  • Dhr. Paul Van Eesbeeck, juridisch adviseur vennoot Vereycken & Vereycken Legal
Doelgroep

Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, magistraten, accountants, belastingconsulenten, bedrijfsrevisoren, fiscalisten, bestuurders, financiële en algemene directies met grondige voorkennis.

Programma
  • De verwerving en het beheren van een onroerend goed: met of zonder vennootschap? Hoe dit anno 2020 optimaliseren?
  • Vastgoedfinanciering via de tweede pensioenpijler (met focus op zelfstandige bedrijfsleiders)

Meer informatie & inschrijven