>, Fiscaal recht>Cursus ‘De eerste beleggingsfout is niet te beleggen’
Laden Evenementen

Cursus ‘De eerste beleggingsfout is niet te beleggen’

22 november | 09:30 - 16:30

Larcier organiseert samen met LegalNews.be de Cursus: De eerste beleggingsfout is niet te beleggen. Een praktijkgerichte inleiding tot beleggen.

Gelet op de huidige interestvoeten zou iedereen, of die nu een passie heeft voor beleggen of niet, moeten stilstaan bij het behoud van koopkracht op langere termijn.

Want het is niet met het spaarboekje dat koopkracht kan worden behouden. En het “Belgisch” alternatief, onroerend goed, vereist grotere bedragen en is niet moduleerbaar.

Wie mikt op vermogensaangroei op lange termijn kan niet anders dan minstens een deel(tje) van zijn centen te investeren in (beursgenoteerde) bedrijven.

En dus is het goed om de drempelvrees te verlagen, het vakjargon eigen te maken en wat “tips & tricks” op zak te hebben.

Deze cursus “inleiding tot beleggen” begint met een aantal basis concepten om langzaam te groeien naar “beleggen voor gevorderden”.

Deze cursus richt zich tot zowel adviseurs (boekhouder, accountant, belastingconsulent, estate planner…) die samen met hun cliënt willen meeredeneren en/of een eerste indicatie geven over mogelijke beleggingsideeën als tot advocaten, notarissen, andere vrije beroepers en ondernemers die hun activiteit uitoefenen via een vennootschap en tijdelijk liquiditeiten in hun vennootschap willen laten renderen. Uiteraard is deze cursus ook geschikt voor degenen die een beter rendement wensen op hun privé-vermogen, de cursus focus immers op het aspect beleggen in de breedste zin van het woord.

De spreker van deze opleiding was bijna 30 jaar advocaat en jarenlang vennoot van een groot multinationaal advocatenkantoor tot hij in 2018 de toga aan de haak hing en van zijn hobby zijn beroep maakte. Vandaag is hij een professionele hedge fund manager en geeft hij ook regelmatig lezingen over beleggingen.

Meer informatie & inschrijven

SPREKER

Arne GUTERMANN, Mountainfunds Capital Investments

PROGRAMMA

1. Wat is waarde? En wat is prijs?
Er zijn evenveel berekeningen van waarde als er hoofden zijn. Toch is het mogelijk doorheen het bos een aantal bomen te ontwaren. Maar wat waarde ook is, het mag nooit verward worden met prijs.

2. Wanneer kopen?
Een korte inleiding tot de drie meest gehanteerde koopanalyses, nl. de fundamentele analyse, de technische analyse en de marktanalyse.

3. Wat is risico?
Risico is een moeilijk en zeer persoonlijk concept. Maar de financiële wereld berekent het met wiskundige precisie, in de vorm van standaarddeviatie. Is dat zinvol? En vooral, is dat zinvol voor u?

4. Wanneer verkopen?
De meeste beleggingsfouten gebeuren niet bij het kopen maar bij het verkopen. Op het juiste moment verkopen lijkt zoveel moeilijker dan op het juiste moment kopen. Waarom is dat en hoe kan het worden verholpen?

Meer informatie & inschrijven